Moja Eko-okolica
Laureaci konkursu "Moja Ekookolica"
Lekcja wychowawcza przeprowadzona w ramach zajęć pt.: „Masz prawo do swoich praw”,
Nasza szkoła jest mała, ale uczniowie mają wielkie serca, otwarte na potrzeby przyrody.
Od lat promujemy zdrowy styl życia oraz zachęcamy do dbania o środowisko. Przystępujemy do każdej akcji, która ma na celu wyzwolenie pozytywnych emocji i angażowanie mieszkańców naszej miejscowości w sprawy ekologii. Konkurs „MOJA EKO-okolica” to świetny pomysł i niezwykła zabawa. Jako „Miłośnicy Przyrody” z wielkim entuzjazmem przystąpiliśmy do proponowanej akcji.
W ramach tego przedsięwzięcia zorganizowaliśmy HAPPENING po najbliższej okolicy. Idąc ulicami z plakatami, „wykrzykiwaliśmy” hasła nawołujące do segregacji śmieci i dbania o czystość naszej miejscowości.
Dzięki pomysłowi pani Edyty Tujaka zorganizowaliśmy lekcję ekologii w przedszkolu pt. „Segregujesz –życie ratujesz”. Zajęcia z maluchami były nie tylko wspaniałą zabawą ale również przypomnieniem o właściwym gospodarowaniu odpadami. Przedszkolaki z zaciekawieniem słuchały swoich starszych kolegów. Wspólnie z nami segregowali śmieci do odpowiednich pojemników.
|
|
|
|